Diensten

Klantaansluitingen

afhankelijk van contracten

De aanleg van klantaansluitingen wordt vaak in opdracht gedaan van de hoofdaannemer van de netwerk eigenaar. Deze voert zelf een site survey op locatie uit en levert een ontwerp aan om de desbetreffende klant van een glasvezelverbinding te voorzien. Hierbij zal er een klant kabel op de backbone van de netwerkeigenaar worden gelast en dient het andere einde van de klant kabel inpandig te worden afgewerkt op een glaslade. De plaatsing van eventuele apparatuur is afhankelijk van de contracten tussen klant, provider en/of netwerkeigenaar.

Backbone werkzaamheden

zo min mogelijk storing tijdens uitbreiding of verandering

GW Infra voert voor diverse netwerkeigenaren werkzaamheden aan hun backbone uit. Vaak gaat het hier om uitbreidingen van bestaande routes, reconstructies wegens veranderingen aan de infrastructuur en nachtovernames in service windows om klanten zo min mogelijk te storen tijdens de werkzaamheden.

Inpandige bekabeling

diverse ruimtes voorzien van onderlinge verbindingen

Ook de aanleg van multimode verbindingen komen in het takenpakket van GW Infra voor. Multimode kabels worden over het algemeen inpandig gebruikt om diverse ruimtes binnen hetzelfde bedrijfspand van onderlinge verbindingen te voorzien. Hier worden de kabels afgemonteerd op een glaslade en gecontroleerd op de totaaldemping over de verbinding. Ook de aanleg tussen verschillende bedrijfspanden behoort tot de mogelijkheden.

Metingen

Optical Time Domain Reflectometer

Voor de oplevering en ingebruikname van een verbinding wordt de glasvezel eerst door ons gemeten met een OTDR-meter. Dit gebeurd ter controle van de opgegeven dempingswaarden om een stabiele verbinding te kunnen garanderen. Ook kan hierdoor meteen worden gegarandeerd dat de verbinding op de juiste plaats aankomt en kunnen wij eventuele storingen, dempingen en/of breuken in de verbinding constateren en herstellen. Wanneer nodig kunnen wij meetrapportages aangeleveren t.b.v. de registratie en oplevering van de verbinding.

Nieuwe netwerken

aanleggen van een geheel nieuw glasvezelnetwerk

De opbouw van geheel nieuwe fysiek glasvezelnetwerk op bijvoorbeeld een bedrijven terrein heeft veel weg van uitbreidingen op een bestaand netwerk. De aanleg van HDPE buizen, het plaatsen van handholes en het blazen van subducts en glasvezel tussen mutatiepunten.

© 2020 - GW Infra - All Rights Reserved.